keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Reissuamista ja koulupaivia

Olen todella väsynyt, sillä lauantaista lähtien minulla on ollut todella paljon tekemistä! Ja nyt aion kertoa kaiken.

Perjantaina tehtiin okonomiyakia. :) Jamiiiii! Tuossapa hieman vinkkiä minkälainen ruoka on kyseessä: Periaatteessa japanilaista pitsaa, paitsi taikinassa on kaikki täytteetkin mukana. Paistetaan pannulla, tai me paistettiin sellasessa poytägrillissä.

Lauantaina menimme noin viiden aikaan Tomakomaihin, sillä perheeni oli kutsuttu häihin. Japanilaiset häät poikkeavat paljon suomalaisista, joten raportoidaanpa sitten. Itse parin vihkimisseremoniaa en nähnyt, sillä tulimme vain juhliin. Juhlien ensimmäinen yllätys oli että japanilaisissa häissä sisäänpääsy pitää maksaa, ja meillä se oli n. 130 euroa per henkilö! (Otoosan maksoi :)) Pääsymaksut siis menivät hääjuhlien kustannuksiin, ja aika hyvät juhlat olivatkin kun jokaiselle vieraalle oli vielä lahjaksi annettu jokin kakku! (Itse sain suklaakakun jamiiiii.) Aluksi vieraat saapuivat juhlapaikalle ja mentiin sitten istumaan pyöreisiin pöytiin, jossa oli pyörivä tarjoilu... juttu! Hankala selittää, yritin googlettaakin mutta ei löytynyt kuvia (niisk). Kuitenkin. Tarjolla oli kaikenmaailman gourmetruokia, ja oma lempiruokanihan oli joukossa PERUNAA JA LIHAA. Jep, Eveä on helppo mielyttää. Kun pari saapui, valot himmentyivät ja häiden juontaja alkoi kertomaan kamalasti jotain. Parilla oli yllään japanilainen hääpuku ja sen jälkeen otettiin kamalasti kuvia ja pidettiin puhe. Jossain vaihteessa hääpari lähti pois tilaisuudesta ja tuli eurooppalainen hääpuku yllään. Jossain vaiheessa morsian heitti kukkakimpun ja sitten lähti melkein uudelleen vaihtamaan hääpukua. Otoosan sanoi, että jotkut parit tykkäävät vaihdella todella useasti vaatteitta (3-7 kertaa) ja jotkut tykkäävät vaihtaa vain kahdesti (länsimainen ja japanilainen). Tämä hääpari vaihtoi vaatekertaansa kolmesti, ja viimeinen vaatekerta oli vaaleanpunainen. Sitten pidettiin kynttiläseremonia, joka oli minusta aika nätti ja kynttilöistä tuli ilotulitteita kun ne sytytettiin. Siis kynttiläseremoniassa pari sytytti jokaiseen vieraan pöytään kynttilän ja lopuksi sytytti ison oman kynttilänsä. Sellaiset seremoniat minunkin häihin! (Jos niitä joskus jopa tulee...)

Japanilainen hääpuku. Kuvassa ei ole kyseinen pari, sillä kamerahan tietenkin unohtui...
Sunnuntaina herätys oli kello 6:30, ja puoli kahdeksalta lähdettiin New Chitose Airportille Rotary Clubini kanssa ottamaan vastaan eräs vieraileva rotaryklubi. Sen jälkeen menimme eläintarhaan Sapporoon, syömään hienoon japanilaiseen ravintolaan ja lopuksi vielä kävimme taidepuistossa. Piipahdimme Tomakomaissa vielä jäätelöllä ja menimme sitten rotary klubille järjestettyihin juhliin, jossa oli taas grillattavaa ruokaa, niin lihaa kuin mereneläviäkin. Kotiin tulin vasta ilta yhdeksän aikaan.


Sapporoon menossa
Sapporon maisemaa
Maruyama Zoo Sapporosta oli ensimmainen nahtavyys. ;)
Elaintarhan yhteydessa oli myos pieni huvipuisto
Sopo apinavauvakin tuli vastaan. :)
MOI
Mun karvaiset uudet kaverit
Pehmis maistu mukavasti kuumaan paivaan.

Seuraavaksi matkattiin hienoon japanilaiseen ravintolaan.

Ja ruoka-annos oli taas aivan kamalan iso. (En jaksanut kuin puolet.)

Karppikaloja

Rotary klubin juhlissa illalla.

Grillattavaa lihaa jami :)

Tarjolla oli grillattavaksi myos simpukoista kalmareihin

Poydan keskella oli grilli
Maanantaina lähdettiin bussimatkalle Hokkaidoon. Lähtö oli n. 7:00, ja herätys siis aivan kamalan aikaisin. Käytiin läpi Hokkaidon rannikkoa, ja patikoitiin sitten erään rannikkovuoren päälle. Tuuli oli kamalan kova! Syötiin myös sushibaarissa ja pääsin maistamaan merisiiliä. Ihan niinkuin kumiankkaa olisi syönyt, näin rehellisesti sanoen. :) Kotiin maanantaina päästiin hieman aikaisemmin.

Yksi pysahtymispaikoistamme
Maisemakuvaa japanilaisesta pikkukaupungista
Japanin vuoria
Nuita pikkuvuoria kiipeilimme aina kuvassa nakyvaan pikku majakkaan asti!
Enaa ei ollutkaan pitka matka
<>
Perilla! Kuvassa mina ja Hitomi-san majakan luona. Ja kuten naette - tuuli oli kova!
Pisteessa ollaan! Vasemmalle pain kartassa nakyy nuoli, joka osoittaa kohti Venajaa (lanteen)
Suhibaarissa
Tempuraa!
Tasta en edes oikein tieda mita nama on. Sienia ainakin.
Katkarapua. Vahan kylla kirpaisi aluksi katkasta paa silta.
Mulle oli "ulkomaalaisystavallisia" susheja tarjolla.
Merisiilikeittoa nami!

Tänään minulla alkoi kuin alkoikin koulu! Koulu oli mukava, mutta tunnilla oppilaat puhuivat kamalasti, osa nukkui tunnit ja opettajat olivat kamalan hyvissä "kaveriväleissä" oppilaisiin. Jos nyt alettiin vertailemaan suomalaisiin kouluihin, tama voisi olla koulujen miinuspuoli. Toisaalta koulutyöskentely on paljon mukavempaa, jos opettaja ei näytä kokoajan tiukkaa ilmettä. ;) Ja kuten olettaa saattoi, koko koulu, niin tytöt kuin pojatkin, hullaantui kun tulin kouluun. Joka puolella kuuluu supinaa ja jos katson johonkin päin kuuluu MOIMOI EVE!! :D En ollut opettanut koko moimoita, hyvin näyttiät entuudestaan tietävän. Tunnit meni pitkälti koomaillessa ja puhuessa vierustovereille (itse ne aloittivat!) ja liikunnan tunti oli viimeisenä. Luulin japanilaisen liikunnan olevan rankkaa, mutta en minä edes hengästynyt. Muut kun ottivat 50 metrin pikajuoksun, huohottivat kuin viimeistä päivää, itse olin silleen että joo, pelattaisko vaikka koripalloa että vähän hengästyisi. :) Liikunnan tunnilta kun tulin pois niin joku tyttö huusi ikkunasta "MOI EVE I LOVE YOOU!" Minä vain nauroin ja jäin vähäksi aikaa juttelemaan tytölle. En minä edes muistanut, olinko tavannut hänet ennen kuin menin liikuntatunnille. :D
Ja tassa on koulupukuni TADAA.
JK: Kirjotus jäi eilen kesken. Tänään koulussa oli mukavaa, ja aikalailla samanlaista kuin eilen. :) Pahoittelen kuvateksteissä puuttavia pisteellisiä aita ja oita. ;)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Kiva kuulla, et on alkanu vaihtovuotesi kivasti. :D Onks sulla kauheen pitkä matka kouluun, ku oon kuullu, et voi olla tosikin pitkä...? Mitä kaikkii aineita sulle tuli pakollisiks? Ootkos jo liittyny johonkin "after school" toimintaan? (sori, kauhee läjä kysymyksii...) x)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä pitkästä raportista! Hassua ajatella, että siellä nyt syöt sushia, kun "peloteltiin" sillä sinua ennen sinne lähtöäsi :--D. Terveisiä kaikilta,

t. äiti

Emilia kirjoitti...

jee koulu alko!! vaau tosi hienoo et sut otettii heti tosi hyvin vastaa. :D kommunikaatioki pelaa?

ööh mun piti kommentoida jotain jostakin. öö..

AINII
NOI HÄÄPUVUT ON UPEET. Morsiamen toi päähöskähuppu on kaunis. :3 tosi ainutlaatuisen kokemuksen sait ku pääsit häihin!

sasani kirjoitti...

Vitsit näyttää huipulta! Koulupukukin sopii sulle, onnea kouluun :D + tosi paljon plussaa näistä kaikista kuvista, huippuu nähdä millaista siellä toisella puolella maapalloa on!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi mielenkiintoinen blogi, kun itsekin oon ajatellut lähteä vaihtoon joskus muutaman vuoden päästä. Stalkkaan täällä aktiivisesti vaikken aina kommentoikkaan.. ^^ Kiva että sut otettiin niin hyvin vastaan koulussa, olis mukava kuulla lisää siitä koulustasi ja muista opiskelijoista. :)

Jasmin kirjoitti...

Vautsi, oli varmaan tosi mahtava toi hää-kokemus! En ainakaan usko et kovin moni vaihtari pääsee tollasta todistamaan :D

Ja sun kouluskin kuulostaa ihan mahtavalta ja ihmiset tosi mukavilta. Tän blogin lukeminen saa mut aina haaveilemaan lähdöst jonnekki kauas :)

Eveliina N kirjoitti...

Juu nakojaan toi eilinen kommentti ei tullukkaa perille. Siis joo, afterschool toiminnassa oon, kuviskerhossa. Tanaan oli eka kerta. Koulumatka ei oo pitka, vaan 10 minuutin matka pyoralla. Ja aineita sai toivoa, mutta en itse paattanyt niista mitaan. Englannin opettaja teki minulle sopivan lukujarjestyksen, ja Suomessa ainakin pyritaan aluksi laittamaan helppoja aineita, esim. kuvista ja liikuntaa.

Ja sushi menee alas, mutta ei se vielakaan ole lempiruokaa. Wasabi on kylla hyvaa. :) Kylmanuudeleiden kanssa ainakin.

Ja kiitos tosi paljon kommenteista! Kommunikaatio pelaa silleen on/off -suhteella. Joskus tajuan etta mita ma oikein selitan ja joskus viesti menee helposti perille. Tahan asti kommunikaatio oikeestaan sellasta vau kuunteleksa tuota vau tiedaksa tuon vau kawaii jne. :D Kokoajan kylla lisaantyy sanavarasto mutta...

Kuvia tuli aika paljon tahan postaukseen, rapsin niita kaiken kaikkiaan huimat 300 kappaletta (hupsista)

Koulusta aion kertoa viea tarkemmin ja tulevaisuudessa luulisi sijouttuvankin puhuminen kouluun.

Mutta tanaan on niin kiireista etta taa tytto menee lenkittaa nyt Kamuin!

Ville N kirjoitti...

Moi!!!

Ei varmasti pääse nälkä yllättään ku näyttää tarjolla olevan koko ajan jotain herkkuja tai sit sä vaan tuot sen esiin =)

Eveliina N kirjoitti...

Jep. En oo viela paassy laihtumaan. ;)