tiistai 14. syyskuuta 2010

Juhlintaa!

Viime viikonloppu taittui festivaalien melskeessä. Lauantaina sain yukatan, ja mentiin yhdessa Kaho-chanin ja Mana-chanin kanssa festivaaleille. Tai mitkä lienekään on, se on niin vaikeaa selittää. Kuitenkin lauantaina oli erään temppelin pihalla festivaalit, jotka olivat vähän niin kuin Suomen markkinat. Paljon pikkukojuja, joista pystyi ostamaan herkkuja ja pikku tilpenhootä. Sitten siellä oli myos tarjolla karaokea ja käytiin temppelissa rukoilemassa, joka tarkoittaa käytannossä sitä että laitetaan rahaa (pikkurahaa siis, suomen mittakaavassa alle 10 snt) kaivon tapaiseen, kilisytetään kelloa ja rukoillaan tai esitetaan toive, miten lie.

Sunnuntaina sitten kadulla oli paraati, ja katselimme tanssiparaatia yhdessa Rotary clubini kanssa 7-elevenin, japanilaisen, ehkä Siwan tyylisen kaupan, katolta. Paraati oli mahtava ja minulla on videoitakin siita ym kuvia, mutta en tähän postaukseen pysty laittamaan niitä, gomen!

Eilen maanantaina, koulussa, historian tunnilla, havahduin sitten siihen etta ei hitsit, täällähän on maanjäristys! Ensimmainen kerta, ja onnekseni se tuntui ihan pienelta hupsulta liikehdinnältä. Mutta sen pystyi helposti tuntemaan että jos se kovana tulee niin ei sille kyllä voi ihan mitään. Siinä ollaan sitten räsynukkena. Aivan erinlainen luonnonvoima kuin hirmumyrsky, hirmumyrskyä vastaan voi sentaan suojautua. Mutta toivonpa että selvitään ihan ehjin nahoin täältä, japanilaisethan on pitkäikäistä porukkaa joten ei pahat maanjäristykset kai ole jokapäivisiä. ;))

Tänään juostiin liikunnan tunnilla kolme kilometria. Tai japanilaisille näyttää juokseminen tarkoittavan "ehkä juostaan, pääasiassa kävellään." Mutta liikunnan tunnit ovat todella mukavia, ja Takeda-opettaja antoi tänään minulle lahjaksi hänen lempilevynsä. Olin suurinpiirtein ällikällä lyoty, ja kumartelin kiitoksia varmaan 10 minuuttia.

Huomenna olisi uudelleen 3 kilometrin lenkki.

Let's run!

4 kommenttia:

sasani kirjoitti...

ihanaa että on mennyt noin hyvin :-3 kiva kuulla vaan positiivisia tarinoita! miten on japaninkieli tarttunut jo muuten ? osaatko jo kommunikoida sillä arkijuttuja yms. vai tuleeko turvauduttua englantiin enemmän ?

Anonyymi kirjoitti...

Heips. Onko koulussa muuten vaikee pysyy tunneilla mukana? Entäs miten on menny sen kuvis-kerhon kaa? :D

laura kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
laura kirjoitti...

Ooo! Noi liikuntatunnit kuulostaa ihanilta, varsinkin tuo "pääasiassa kävellään". :'D
Haluun Japaniin vaihtoon, mutta oon niin surkee englannis ja vielä surkeempi japanissa. TT__TT

Ja öö muakin kiinnostais tietää toi, että osaatko jo kommunikoida japaniksi ja tarttuuko se kieli kuinka hyvin ku siellä on?