maanantai 23. elokuuta 2010

Kylpylässä....

Eilen kävimme isän ja äidin kanssa kylpylässä, ja olin todella innoissani, koska tämähän on niin perijapanilaista käydä kuumilla lähteillä. Aluksi menimme pukukoppeihin, joka oli lähes samanlainen kuin suomalaisissa uimahalleissa. Sitten menimme pesupaikkoihin, joissa kaikilla oli oma "nurkkansa", jossa oli suihku, penkki, hana, shamppoita ja vati. Aluksi pestiin vartalo, jonka jälkeen mentiin kylpyyn. Sanoisin, että kuumat lähteet olivat hieman tuskaisen kuumia, mutta loppupeleissä pidin niistä. Kun oltiin kylvetty vähän aikaa, äiti kysyi, haluanko käydä saunassa. Menin sitten samantien kahdesta saunasta "kuumimpaan", joka oli lämmitetty niin, että oisin halunnut laittaa pari vesisankoa kiukaalle. Lörtsysaunat. ;) Saunassa oli televisio ja saunaan oli levitetty mattoja. Huvittavaa kyllä, olin ainut, joka oli koko "kuumassa saunassa", kävin myös toisessa, "normaalilämpöisessä", jossa oli ehkä 5 henkilöä. Lähdin melkein samantien pois, sillä en tiennyt, missa äiti oli. Löysin hänet "pesunurkkauksesta", ja pesimme hiukset. Sen jälkeen, menimme ulos kuumille lähteille, se oli vasta poikaa! Lopuksi ennen kuin puimme vaatteet päälle, puimme yllemme yukatat ja ostettiin automaatista (ensimmäinen kerta kun uskalsin käyttää sitä) pullot ja poseteltiin valokuvissa. Isäkin tuli kylvystä, jonka jälkeen vaihdoimme oikeat vaatteet ja lähdimme.

Ainiin! Ennen kylpyä kävimme autokaupassa ja syömässä yuudonia. Eräänlainen "pikaruoka", luulisin, jossa on riisiä ja päällä pekonia. Nam, oli hyvää! Mutta en käsitä, miten japanilaiset syövät niin nopeasti. Vaikka kuinka hotkin ja ahmin mahdollisimman nopeasi, niin en ole ehtinyt kun aloittaa ja nämä odottavat minua. Nauran vain ja sanon isälle "Im too slow!!" ja yritän jatkaa syömistä.

Tälläinen mainos oli kylpylän seinällä. Ei edes äiti ollut nähnyt tuollaista ennemmin, vaikka minä luulen, että olen lukenut tästä aiemmin.... Jossain... ;D    

Yukata päällä piti posettaa. :D

Tänään kävimme ostamassa kouluvaatteita. Takki, kravaatti, kauluspaitoja, hame, urheiluvaatteet... Sain kyllä katsoa pari kertaa uudestaan, kun huomasin kuinka paljon rotarin täti joutui maksamaan niistä! Luoja paratkoon, onneksi rotari maksoi ne! Tänään oli sateista, ja puhuimme pääasiassa sateesta ja satikoista.. Olen alkanut ymmärtämään paremmin mitä ihmiset puhuvat, ja ymmärrän jos he puhuvat minusta. (Yleensä äiti tykkää selittää eilisen saunareissumme, ettei kuuminkaan sauna riittänyt suomalaistytölle.. ;)

Nyt äiti ja isä ovat töissä ja minä ja Kekke ja kissat ollaan kotona. Mao-chan(?) ei pidä minusta, se vain suhisee ja välttelee, mutta toinen uroskissa tykkää enemmän. Naaras, jonka nimi taisi olla Nazuna... Nazuni?, on ujo, eikä oikein ole uskaltautunut lukseni... Koirat, Kamui ja... se toinen, tykkäävät, vähän liikaakin!!

Lopuksi vielä kuvia:


Shiraoin keskusta
Rotary clubin toimiston edestä
Juna-asemasta hieman, joka sijaitsi ihan Rotary Clubin toimiston vieressä


Huomiseen!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella kiva lukea näitä sinun päivityksiä, kirjoittelehan aina kun jaksat! Hienoja kuvia ja ihana kertomus kylpyläreissusta! Olisipa mukava päästä itsekin kokemaan tuollaista. No eihän sitä tiedä, vaikka joskus Japaniin asti tulisi lähdettyä, nyt kun meillä on sinun kautta "tuttuja" siellä ;)

t. äiti

Eveliina N kirjoitti...

Jep! Käykää toki Japanissa! Ei tämä niin tarunhohtoista ole, kun olin kuvitellut, mutta meilenkiintoista! Samalla joku sisäinen japanilainen on pyrkitymässä uos itsestäni ja tämä kaikki tuntuu ihan tutulta! :>

Anonyymi kirjoitti...

Haha, onpa kyllä jännä nähä sut tuolla kaiken keskellä! No kaipa sen vielä tän vuoden aikana ehtii iteki sisäistää. : D Näyttää aika mielenkiintoiselta siellä päin maailmaa..

- KUKA LIE koala-armeijoinensa [....jooooo ei mitään kuhan heitin]

Anonyymi kirjoitti...

Heips, olen aktiivinen blogisi lukija, ja pakko sanoa, että on kiva lukea näitä sun juttujas, varsinkin ku kirjottelet nii usein :D. Koska sulla alkaa koulu? :)

Emilia kirjoitti...

whaah, pääsit oikee kunnon LEGENDAARISEEN JAPANILAISEEN KYLPYLÄÄN. :D Ku niistä siis kuulee kaikkialla... Ne siis taitaa olla sanansa arvoiset? tai siis äh.

mut hyvin näyttää menevän, et ei mtn pahempaa kulttuurishokkia viel'? :D

Eveliina N kirjoitti...

Kiika Emmä mikään tymä ole. :D Ei kai, ei tää nyt niin jännää ole, musta tää on iha peruselämää, tosin japanilaista.

...Joo ja lähetän kohta joo mulla on sulle tuolla korttiki mut en oo uskaltautunu vielä kertomaan okaasanille. :<

Anonyymi Hei, joo, kiitos tosi paljon, yritän kirjoittaa mahdollisimman tarkasti ja usein näitä juttuja. Ja yritän aina saada kuvia mukaan postaukseen (NYT KUN ON UUSI KAMERAKIN <3)

Koulun alkaminen on vähän kysymysmerkillä, sillä toissapäivänä sanottiin, että huomenna, keskiviikkona, alkaisi koulut, mutta isä sanoi eilen, että rehtori oli sanonut, että koska nyt on koeviikko meneillään, he ottaisivat minut sisään vasta kahden viikon päästä... Mutta kirjoitan lisää siitä kohta!

Emilia Joo, kylpyläjuttu on tosi tärkeä osa japanilaista kulttuuria, ja perhe halus heittää mut ekana sinne. On se kyllä nuo kuumat kylvyt poikaa, huomasin eilen kun tajusin että hitsit, tää kylpy on kotonakin ihanaa! <3
Sanoisin että japanilaisille kuumat kylvyt/lähteet ovat sama asia kuin suomalaisille sauna. Iso osa kulttuuria, ja kulttuuuriahan halutaan kauheana näytellä..

Ei minulla ole mitään kulttuurishokkia tullut, ihan niinkuin olisin aina ollut täällä (jep, taisin olla entisessä elämässäni japanilainenkin... muiden asioiden kanssa). Mutta toisaalta olenkin tällainen supersopeutuja, ei minua ole koskaan stressanut mikään tai sen kummemmin jännittänyt. Mun äitikin ehti haukkua mua viilipytyksi...! :)