sunnuntai 22. elokuuta 2010

Täällä ollaan!

Heippa teille kaikille! Näin lyhyesti siis täällä ollaan!

Nagoyan portti
Lähdin siis kohti Japania kello 17.15 Helsinki-Vantaalta Finnairin koneelta. Matka kesti 10 tuntia, mutta oli paras ikinä! Lentokoneesta löytyi kaiken maailman viihdekeskukset ja matka taittui hyvin Simpsoneita katsellessa ja radiota kuunnellessa! :)
Saapuessani Nagoyaan törmäsin Nagoyan vaihtaria odottavia rotareita, jotka neuvoivat minulle, miten päästä Sapporoon. Lähtöselvityksen jälkeen tuli vastaan kauppoja, ja ostin matkakaveriksi 4 postikorttia, purkkaa, jonkun leivoksen ja kokista. (oli niin outoja kauppoja, etten oikein uskaltanut käydä ostamassa)

Nagoyan lentokentältä
Leivos jonka ostin (about 1,5 e, aika iso oli ja olin sillee et oho onpa halpa. :D). Se oli paketoitu muovitaskuun ja muovi taskun jälkeen muovikelmuun. Tyypillistä japanilaista ylipaketoitia. :)

Sapporoon portti

Perheeni oli vastassa Sapporossa ja syötiin sitten ennen kuin lähdettiin kohti Shiraoita. Matkan varrella eksyttiin katsomaan karppeja (isoja ku mitäkin...) ja joutsenia ja käytiin jossain lintutähystyts paikassa (josta isä kyllä sanoi että se temppeli?!) . Oli tosi pitkä päivä ja torkahtelin autossa. Muutenkin koko matkan ajan (paitsi viimeyönä) näin ihmeellisiä unia, jossa mm. ajattelin ihan tosissani että mummo ja pappa ja Tiia saattaa minut Japaniin asti. Autossa torkahtellessani puoliunet olivat ihan omituisia, näin unta matkan varrella olevasta kaupasta yms, ja muistaakseni vielä silmät auki, ihan niinkuin horroksessa..

Mutta kotiin päästyäni isän ja äidin lisäksi tapasin pikkuveljeni Kekken, (äiti sanoi sitä Kekkeksi ja se oli entistä nolompana) joka on vielä tällähetkellä ujo 14-vuotias poika. Sainpahan jopa sanotuksi tänään hänelle että miten käytän tietokonetta. :)
Talo on iso, jossa on monia pikku huoneita, kaikissa en edes ole käynyt. Minun huoneeni on suhteessa pieni ja siinä on parveke, mutta en le uskaltanut vielä mennä parvekkeelle.
Talossa on kolme kissaa ja kaksi koiraa. Nimiä en muista muuta kuin kollikissa Mao, joka sähisee ja mouruaa minulle vaikka en olekkaan tehnyt mitään (haisen oudolta?) ja sekä muistan että oisen koiran nimi oli Kamui.

Mao, Kekke ja Kamui.

Muuta en muistakaan.

Illalla sy:tiin sushia ja jotain hyvää keittoa. "Pikku juhlat", niin kuin isä sanoi. Illallisen jälkeen menin pesulle. Pienten ongelmakohtien jälkeen tajusin hyvin, miten asiat on. Tietenkin, samana iltana kylvin suuressa porekylpyammeessa. ;)

Tänään kävimme katsomassa toista perhettäni, joka on Shiraoi Rotariklubin presidentti. Hänellä on 4 poikaa, joista 2 asuu vielä kotona. Isä sanoi, että Kekke ja muut pojat ovat hiljaisia, koska ne ovat ujoja. Ei minusta Kekken kaverit kuulostaneet kovin hiljaisilta. :) Kohteliailta pikemminkin.
Lisäksi tänään otin passikuvat johonkin henkilökorttiin ja ostin uuden kameran ja mp3-soittimen. Nicee!! :)

Tänään on niin paljoa tapahtunut, että en edes muista kaikkea... Ainiin, isä sanoi, että tänään mentäisiin illalla kylpylään. Very nice! Siellä on kuulema saunojakin! <3

Lopuksi vielä jotain kuvia:

Jouduin ostamaan uuden patterin lataajan ja kuten näkyy että japaniin lähtijälle adapteri! Täällä sen saa kyllä alle 200 jenillä (n. 2 euroa), eli kannattaa osto jättää siihen... Minulla nyt ei tule muutenkaan puhelinta käytettyä niin en itke laturiani...
Kuva ikkunasta
Huoneeni

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siellähän näyttää todella hienolta ja perheesi vaikuttaa mukavilta ihmisiltä! Onpa ihanaa! Koneen vaihtokin sujunut niin hienosti, vaikka se vähän jännitti (ainakin minua...;))

Ei muuta kuin onnea ja tsemppiä sinne! Terkkuja kaikilta!

t. äiti

sasani kirjoitti...

Vitsit miten mukavalta näyttää! Toivottavasti menee hyvin ja nauti! :) Onnea reissuun!

Anonyymi kirjoitti...

VOI IHANA HUONE:D

Eveliina N kirjoitti...

Kiitos kommenteista, tanaan kaytiin kylpylassa, mutta kerron siita huomenna!

Emilia kirjoitti...

wahaha maisema on niin sulonen <3 :3

ah onneks se lento onnsitu, mukavat lennot on kyl yleensä ihanii. o_o ommmmm

nii hei kuinkas hyvin nyt siis oikein osaat sitä japania? :D ah tekis iteki vaa miel nyt lähteä...

Mut joo. Hei milloinkas sul on koulu? :] <3

Emilia kirjoitti...

mukavat? mitä mä pölisen? tietty mukavat on ihanii, mut siis tarkotin et pitkät on ihanii. :o gomen.

Eveliina N kirjoitti...

Heeii Emilia!

Kouu alkaa keskiviikkona, tanaan jo hankittiin kouluvaatteita.. Kerron siita myohemmin tarkemmin lisaa.. Japania aahh en puhu paljoa, pari hassua fraasia ja sanoja.

Its not a problem, jos et osaa japania ja menet vaihtoon, silla sitahan sita on tultu oppimaan. Ja minakin ymmarran kolmen paivan jalkeen jo niin hyvin etei mikaan enaa ole mitaan massaa puheessa, ymmarran kun ihmiset puhuu minusta, joskus jopa ymmarran mista asiasta ne puhuu, ja opin samalla paattelemalla lisaa sanoja. Ja tietenkin kokoajan kysyn mika taa on japaniksi, tanaan paa-asiassa puhuttiin sateesta (ame?) ja satikasta (kasa). Myos kerottiin pari fraasia, mutta unohdin ne jo... Mutta minulla on viela vuosi aikaa, so dont worry!!

hassua, etta ajatukseni japanilaistuu ja kavelen kuten japanilainen ja pheeni alkaa kuulostaa samalta, sanajarjetykseltaan... :D

Tanaan, en jaksa viela kirjoittaa paivitysta eilisesta ja tasta paivasta, gomen!!

ehka illemmalla, nyt vahan nukuttaa (huooh!)