tiistai 24. elokuuta 2010

Illan suunnitelmia

Tänään minulla on Rotary Clubin terveentuliais juhlat ja minun pitäisi sönköttää jotain japaniksi. Sanottiin, että minun ei tarvisi pitää kuin "yhden minuutin japaniksi, kaksi minuuttia englanniksi." Ehkä minä yleisesti esittelen itseni japaniksi ja näin ja kerron englanniksi olosta Japanissa tällä hetkellä.

Myös koulujuttuihin on tullut muutoksia. Eilen kävimme ostamassa tosiaan kouluvaatteet, mutta ensimmäisestä koulupäivästä voitte odottaa kuvaa myöhemmin. Sillä isä kertoi eilen, että koulu ei aio ottaa minua sisään vielä, koska koeviikot ovat meneillään. Isä sanoi, että lähtöni kouluun voi pitkittyä kahdella viikolla. Ja koska host vanhemmat ja Kekke ovat päivisin muualla, isä ehdotti, että menisin eilen tapaamani Hitomi-sanin seuraksi Rotary Clubille, sillä hän on siellä aina päivisin. Okei, käy minulle. Rotary Clubilla ei kukaan osaa puhua englantia. Oikeasti, luulen että isä on ainut koko klubista, joka osaa. Onhan jokaisella kuitenkin elektroninen sanakirjansa mukana, ja katseltiin isän kanssa, että hintaluokka on n. 150-300 euroa.. Mutta ei elektroninen sanakirja monestikaan auta, sillä englanninkielinen sana on niin epäkäytetty ja outo, etten koskaan ole nähnytkään sitä. (Tai sitten ole vain huono englannissa..)
Ohhoh, on täällä Japanissa tyyristä. Muutenkin, jos luokkaretkelle mielin mennä, on minun maksettava 1200 euroa. Mieli tekisi, sillä kohteena ovat Hiroshima, Kioto ja Disneyland ja jotain muutakin. Nyt vain riippuu aivan siitä onko minulla rahat kasassa lokakuuhun mennessä... Aijjaijjaij.. :D Pahoin pelkään, että tämä reissu jää kokematta.. Hiroshima aaww haluaisin sinnetosissani..

Mutta kerron myöhemmin lisää. Huvittavaa, tuntuu että japanilaisilla on oikeasti törkeänä rahaa. Minähän en mikään öky ole, ja siksi aina jos menee yli sadan eron joku asia alan suurin piirtei itkemään.. Isä sanoi että hostperheeni tyttären, Seican, joka on nyt Suomessa, lentoliput (taisi olla vielä ainoastaan meno) Japanista Suomeen oli 3000 euroa! Missä ihmeen bisnesluokassa se on ollut...!!

Lisäksi isä sanoi, että se ei tule kuuloonkaan, että menisin junalla Nagoyaan ensivuoden elokuussa. Kuulema sinne menee kaksi päivää junalla, ja voisin eksyä. Onhan se niinkin... Eikun lippuja tilailemaan, mutta vasta ensikeväänä mietintämyssyjen alle..!

Muuten, Mao vieläkin vierastaa minua, samoin Nazu...na? Mutta muu talonväki alkaa (niin kissat kuin koirat) luottamaan minuun..

Isä sanoi eilen, että alan lenkittää Kamuita aamulla ja illalla, että minulla olisi helpommin nälkä (kun tokaisin eilen että illallinen oli aivan valtavan iso, ja tuskin jaksoin syödä sitä. Japanilaisten ruoka-annokset ovat aina törkeän isoja, ja niitä pitäisi vielä syödä n. 6-7 kertaa päivässä. Kekke sanoikin, että japanilaiset syö paljon, mutta eivät kasva.. Ihan totta!!)

3 kommenttia:

Emilia kirjoitti...

se on joo muutes kumma et vaik ne syö niin helv paljo ne ei kasva ollenkaa. O_O mut niilhän on suht terveellist ruokaa siel, je? :3

ahh huomenta~

Eveliina N kirjoitti...

Joo, kasviksia paljon, mutta en nyt sanois et riisiä joka päivä kilokaupalla ku vetää nii terveellistä.. :D Joka ruokalaji on riisin ja yleensä jonkun keiton kera. :D Oonkohan millo syony leipää? En muista... :D

Ja tääl on kello jo 14.19, että huomenta vain!

Anonyymi kirjoitti...

Vai 1200 € euroa luokkaretkeen ja käyttörahat päälle :-) Teitkö tarpeeksi kesätöitä? Tuliko noukittua mansikkaa tarpeeksi, kuten kerroit aiemmin?