keskiviikko 25. elokuuta 2010

HOTTOMOTTO ja Rotary juhlat!

Eilen söin lounaaksi Hottomotto- nimistä pikaruokaa lounaaksi. Sillä äidillä, okaasanilla, oli todella kiireinen työpäivä. Tänäänkin äidillä on vielä töitä, mutta huomenna hänellä on vapaapäivä. Huomenna onkin luvassa pyörällä ajoa Shiraoi Higashi Highschooliin, katsomaan, miltä siellä näyttää... En ole vielä kyllä varma, milloin kouluni alkaa (saattaapa tosiaan olla se kahden viikon päästä).

Mutta enemmän Hottomotosta. Eli tälläinen lounasboksi, jossa on kastike, jotain lihaa, riisiä ja currypussi. Minähän ronskisti laitoin kaikki yhteen ja annoin mennä. Pian selvisikin, miksi tämä tosiaan on "hotto"a. Todella tulista ruokaa! Eikun lasi kouraan ja ottamaan teetä seuraksi!
Teestä sen verran että meillä on ruokajuomana kylmää teetä, johon laitetaan seuraksi jääpaloja. Oocha... Jotain tuon tyylistä litkua nimeltään..! Ihan hyvää, sellainen pieni kirpsakka teen maku tulee esiin, mutta muuten muistuttaa vettä.
Hottomotto ennen ruokailun alkua.
Ruokajuomana tee
Jälkiruoaksi okaasan antoi tällaista - hän sanoi sitä "cherrymeloniksi" - aika makeaa hyytelömäistä pikkunälkään. :3

Illalla oli tosiaan Rotary Clubin tervetuliaisjuhlat. Pidin pienen puheen, jossa sanoin japaniksi nimeni, kotimaani ja että hauska tutustua. Sitten sanoin englanniksi parilla sanalla että on hienoa tavata heidät ja että on todella mahtavaa olla Japanissa, ja nämä ekat päivät ovat olleet ihania! Lisäsin myös, että toivoisin tulevasta vuodesta tulevan mahtavan.
Ruokana juhlissa oli grillattavaa nautaa ja lammasta. En ollut koskaa syönyt niin hyvää lihaa! Liha paistettiin pöytiin asetetuissa grilleissä ja valmis liha käytätettiin soijakastikkeessa ja sitten suuhun vain. Lihan lisäksi oli tarjolla riisipalloja, joissa oli joku japanilaisen oliivia muistuttava punainen marja sisällä, joka oli niin suolaisen hapan etten pystynyt syömään sitä. Muista oli hauskaa nähdä ilmeeni kun söin todella hyvän näköistä marjaa, mutta epäonnekseni se ei ollutkaan niin hyvää..!!
Illalla Hitomi-san vei minut kotiin, ja okaasan oli kotona. Hän lähti kuitenkin pian, sillä hänen oli haettava Kekke iltakoulusta naapurikaupungista. Otin sitten bashin, kylvyn, ja menin hymyssä suin nukkumaan.

Ei kommentteja: