tiistai 31. elokuuta 2010

Anteeksi laiskuuteni!

En ole jaksanut nimittäin paivitellä pitkiin aikoihin (kokonaiseen kolmeen päivään) kun en vain ole... Jaksanut.
Mutta kerronpa sitten ihan urakoitseikseni:

Rotaryjuhlat Sapporossa (lauantaina)

Lauantaina, n. kello 8 aamulla, lähdettiin liikenteeseen. Aluksi menimme hevosfarmille, sillä otoosanilla oli siellä töitä. atkalla nähtiin myös Muroranin kaupunki ja kävimme valokuvaus- näyttelyssä ja syötiin n. kello 12 ruokaa.

Kuva Muroranin kaupungista
Hevostilalta
Mun uus poikakaveri
Raamenia porsaanlihalla. Nam hyvää oli!
Tuollanen kuruma (auto) tuli vastaan eräällä huoltoasemalla. Mullekkin!
Sapporossa
  Sapporoon päästyämme aluksi tutustuttiin vaihtareiden kesken ja vaihdettiin pinssejä ja käyntikortteja. Muut vaihtarit olivat USAsta ja Kanadasta, ja sen lisäksi siellä oli tammikuussa tulleet Australian vaihtarit. Ensimmäiseksi kerrattiin säännöt ja puhuttiin minkälaista Japanissa on ollut ja mahdollisia suunnitelmia Japania varten. Sitten seuraavaksi jokainen vaihtari sai yksityisen japanin opettajan, joka opettaa oliko kerran viikossa yksityisesti. Tehtiin pieni tasokoe, jossa vaan opettaja kyseli että tiedänkö tuon ja tuon ja että miten tähän kysymykseen vastataan. Lopuksi illalla oli juhlat, jossa oli kaikenlaista ihmeellistä ruokaa, mm. meduusaa ja muita omituisuuksia. Voin sanoa että kurkusta alas meni kyllä, mutta tahtoivat olla niin gourmet -ruokaa, että en osannut mitään nimetä lempiruoakseni. Pidimme sitten pienehköt puheet ja entiset vaihtarit kertoivat kuulumisia kohdemaistaan jne. Yksi vaihtari oli ollut viimevuoden Nivalassa, Suomessa, joka on aika lähellä kotikaupunkiani. Siinä sitten puhua pölpötettiin suomen ja englannin sekoitusta, pää oli sen jälkeen niin pyörällä, että en vähään aikaan osannut oikein kommunikoida hostperheeni kanssa.
Kaikki muut Hokkaidon vaihtarit ovat Sapporossa, minä ainoastaan olen Shiraoissa. Hyvä vain, sillä näinpähän opin paremmin kielen ja en pidä isoista kaupungeista. Shiraoi on siinä ja siinä jäänkö auton alle vai en. :)

Japanissa on muuten ihan kamalasti näitä hybridi- autoja. Saa silmät pyöreenä kahtoa että wooww mäki haluun tuollaisen.. :) Suomessa oon vaan kerran huomannu tuollasen! :)
Vaihtarit. Kanadasta on tämä punatakkinen tyttö, minä olen vasemmassa reunassa ja loput ovat USAsta.
Sapporon ilta

Ainu-museo (sunnuntaina)
Sunnuntaina lähdettiin otoosanin kanssa kaupungille, ostoksille ja katsomaan paikallisia hevostiloja. Iltapäivällä käytiin Hokkaidon alkuasukkaiden, ainujen, museossa. Samassa museossa oli tietopaketti muista alkuperäiskansoista, mm. Suomen saamelaisista.

Saamelainen tietopaketti
Ainumuseon pihalla heti ensimmäiseksi oli tällainen mukava vaari. Otettiin sitten yhteiskuvakin!
Ainutaloja
Japanilainen postilaatikko! Kawaii!
Ainujen ruoanlaittoesineistöä
Minä ja mun karhufrendi ollaan kovana ;)
Ainutyttö
Ainutalon sisältä, ainuvaate
Eilen ei sitten kummempaa ollut, otoosanin kanssa käytiin Muroranissa hevostilalla, joka oli vuoren päällä. Sen jälkeen otoosan lähti takaisin töihin ja jäin odottamaan muita kotiin. Tänään mennään Tomakomaihin erään tytön kanssa junalla shoppailemaan. Sitä ennen on rotarykokous kello 12.

Nähdään!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hassu, oletko jo unohtanut suomen kielen... urakoitseikseni, en ole kyllä ennen kuullut moista taivutusta :-D. No mutta ei se mitään, pääasia että kirjoittelet! Tosi paljon olet jo tässä vaiheessa ehtinyt nähdä kaikenlaista!

Hauskaa shoppailupäivää :)

Äiti

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Oisko mahollista saada tänne kuva siitä sun koulupuvustas? :D Onko koulun alusta muuten kuulunut mitään uutta? :)

t:aktiivinen lukijasi

Eveliina N kirjoitti...

Heeii! Shoppailu oli tosi kivaa, kerron siita lisaa huomenna! :)

Koulupuvusta tulee kuvia ekana koulupaivana, pitaa nyt VAHAN jannityksessa pitaa. Huomenna on koulun ns. orientaatio, mutta koulu starttaa 7.9. eli ensiviikolla!