tiistai 1. kesäkuuta 2010

白老町 - Shiraoi Town

Ehdin ahmaista jo viime tekstistässäni, ettei guarantee formit koskaan tulisi. Ivallista kyllä, ja mukavaa tietenkin, nehän tulivat tässä tänään. Itse en ole nähnytkään papereita paljain silmin, koska en ole tänään kotona ja tulen vasta torstai iltana kotiin. :D

Äiti kuitenkin ilmoitti papereiden saapuneen ja tulen asumaan paikassa nimeltä Shiraoi Town (白老町), jossa on n. 20 000 asukasta, eli ei mikään suurkaupunki. Toisaalta, olen aina ollut maaseudun ystävä ja pikkukaupunkien kumartelija, vihaan liikennevaloja ja liikennesääntöjä, ja ne minua. Pikku käpykylässä asuttuani 4 vuotta (kyllä, puhun Pulkkilasta) meni minulla todellinen käsitys liikenteestä, kun Pulkkilassa asuessani pystyi huoletta vaikka keskellä tietä kävellä. Ei siitä nyt kamalasti autoja mennyt. Muutettuani pikkukaupunkiin minulla oli kamalaa häsläystä aluksi liikenteen kanssa. Ja nyt tässä on lopputulos: en pyöräile kaupungilla, ja säikähdän autoja kuin jänis. :D Shiraoi Townia voisi verrata kuitenkin kooltaan Raaheen, ja se on sen 6 000 ihmisellä isompi kuin oma paikkakuntani, Ylivieska.

Shiraoista sain kylläkin hyvin vähän käärittyä tietoja lyhyellä googlen haku reissulla. Sivustot pääasiassa japania, joten turvaudutaan hyvään ja käytännölliseen (pyh, naurattaa lukea niitä) google- kääntäjään. Sen ymmärsin että Shiraoilla on hyvin mielenkiintoinen, liekkö joku samurai- aiheinen, historia ja se on täynnä luonnonnähtävyyksiä. Mm. alueelta bongasin jonkun tulivuoren tekemän järven (en ymmärtänyt täysin :D?!), jonkun jännän museon, kansallispuistoa ja vesiputouksen. Taisi siellä olla myös vuori nimeltä Horohoro, jolle naurahdin hieman. ;) Myös bongasin oriaseman (Shadai Stallion Station), joka on jossain ihme saaressa, joka ilostuttaa minua hevosihmisenä. Olisipa siellä hevosharrastelijoita, eikä nuo orit tuolta oriasemalla näyttäneet pieneltä piskuiselta hokkaidonponilta. :) Schön !

Koulu alkaa vasta ah 22.8., joten lähtö saattaa veikkauksillani olla n. 7-2 päivää ennemmin. :)



Kesiä, 4 päivää enää! :D

3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Horohoro xD Mutta mahtava että säki sait lisätietoo piitkän odottelun jälkeen :)

Juuna kirjoitti...

Näyttää super coolilt!

Eveliina N kirjoitti...

Jep, onpa nuita tietoja saatu odottaa!! Ainut vaan että lähtöpäivä ei oo tullu joiten ootan et Moisala kertoo sen ja sitten voin vasta lähettää mun viisumihakemuksia. :_______( no toisaalta, voihan niitä jo valmihiksi täytellä. ;)