sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Oulussa

Tänään heräsin 12.30., ja järkytyin, sillä kuvittelin tänään olevan loistavasti aikaa ennen kuin lähtisin juna-asemalle. Koska en luota siihen, kuinka paljon aikaani käytän kolmen kilometrin lenkkiin, varasin kävelyaikaa riemulliset puolitoista tuntia. Aamun sähläilyn jälkeen pääsin kuin pääsinkin lähtemään...

Ja junat olivat myöhässä, taas! Olisihan se täytynyt arvata. Olin muutenkin turhan aikaisessa juna-asemalla, tunnin etuajassa, joten päätin mennä lähellä olevaan jäätelöpuotiin, koska janotti ja se nyt sattu olemaan lähin kaupaksi kutsuttava paikka asemalta. Olihan siellä toki Halpa-Halli mutta eipä se sunnuntaina ollut auki tietenkään! Jonotin sitten kun 10 lasta omistava perhe mietti jokaisen jäätelön kohdalla että hmm, otetaanko tuo vai otetaanko kentien kevyempi vaihtoehto vai kenties tämä uutuusjäätelö. Piinaisen odotuksen jälkeen pääsin ottamaan jäätelön, joka oli ihan ruton kalliskin, 2,50e, eikä se sittenkään ollut hyvää.
Sen jälkeen kuulutettiin että juna olisi 20 minuuttia myöhässä, joten menipä taas. Ja menin väärään vaunuun ja sain seikkailla omalle paikalle. Mutta tästä minä pidänkin matkustamisessa: Piinaisia odottamisia, yllättäviä käännekohtia, turvallinen tunne välillä, kun tietää missä ollaan menossa. Ja sellaistapa on tulossakin tulevaisuudessa!

Viisumijuttuja alan katselemaan kielikeskelle suuta ensiviikkona. Passikuviakin pitäisi ottaa. Ja otetaankin tässä lähiaikoina. :)

PS: Lisäsin Google Maps- kuvan sivupalkkiin, että saisitte paremman kuvan minne oikein olen menossa. :) Laittakaa kommentteja tulemaan. :D

6 kommenttia:

minnåå kirjoitti...

Hei Eve millä ohjelmalla oot tehny ton sun blogin ylälaidassa olevan hommelin? Siis ton jossa lukee toi matkalla tuntemattomaan yms.. Ku se on nimittiäin sika hieno! :)

Eveliina N kirjoitti...

Tein ne Adobe Photoshop CS3:sella. :D Ihan kätsy kaveri, mutta hieman harmittaa ku ei voi ku kotona käyttää. ://

Utu kirjoitti...

Uusi lukija ilmoittautuu! Seurailen mielelläni Japani-aiheisia blogeja, sillä sinne aion itsekin joskus suunnata ja kokemusten lukeminen on hauskaa hommaa :) Historia (erityisesti vieraisiin kulttuureihin liittyen) on myös lähellä sydäntäni, joten olisi mahtavaa, jos sitäkin saisit jotenkin ujutettua juttuihisi ;) Älä toki ota paineita, vaan nauti vaihdosta!

Jenny kirjoitti...

Oih, mäkin rakastan matkustamista, ku voi tapahtua ihan mitä vaan tilanteessa kuin tilanteessa! Mä odotan ihan innolla sinne Japaniin lentämistä ja lennän kahden muun suomalaisen kanssa niin tuleepahan siitäkin seikkailu :D AAA, tuun ihan hulluks ku en yhtään itedä minne päin oon menossa eikä perheestä saatikka koulustakan oo mitään tietoo, mutta kärsivällisyys palkitaan aina aikanaan. Mulle ei oo vielä lähetetty noita viisumijuttuja, mutta kai nekin tulee lähi aikoina :D

Hanna kirjoitti...

Moi, millä oot saanut tähän blogiis näin hienon taustan? Nimittäin ite haluisin kans jonkun kivan kuvan merestä taustaks mun blogiin, mutta en kyllä uskalla kajota noihin HTML-koodeihin kun niistä ei kokemusta oikein oo :D Jos osaisit neuvoo mua? =)

Eveliina N kirjoitti...

Utu: Hienoa että uusi lukija tuli kuvioihin! Itsekin rakastan historiaa, joten tuon alueen historiasta varmaan tulen kertomaan, jos saan siitä edes mitään irti! Mutta tervetuloa. :)

Jenny: Jep matkustaminen on ihanaa! Mullaki tulee olemaan seikkailua, kun joudun todennäköisesti yksin menemään koko matkan ajaksi Japaniin, ja välilaskukin on todennäköinen... Toivottavasti välilaskujen aikana on 5 tuntia aikaa etsiä oikea portti etten hukkaannu ja jääkin Tokioon tai jonnekin muuhun paikkakuntaan! Hyvällä tuurilla Suomesta Japaniin voin saada jonkun kaverin mukaan, mutta Suomi-Japani väli ei nyt kamalasti pelota, onhan lähtö suomalaisesta lentoasemasta. ;D

Hanna: Tässä: http://www.pimp-my-profile.com/generators/blogger.php on blogger ulkoasu-generaattori, jota hyödynsin ulkoasussa. Hieman piti kyllä sen jälkeen langeta koodeihin, mutta jos haluat langeta niihin niin tallenna pohjakoodi itsellesi. Generaattorin avulla kyllä koodasin tuon taustan. Taustakuvan olen hankkinut flickr.comista luvallisesti (sieltä voi etsiä kuvia, joita saa julkaista omilla nettisivuilta).