perjantai 20. toukokuuta 2011

Lentoliput 2.8.

Varattiin sitten lennot 2.8., eli enaa... vahan yli kaksi kuukautta ja sitten... Se ois lahdon paikka.
Hirveena on ollu kaikenlaista ja en oo jaksanut kamalasti kirjottaa, nyt satuin vahingossa menemaan bloggeriin niin ajattelin samantien.

Vaihdan perhetta ensiviikon maanantaina. Harmittaa!! En haluaisi yhtaan lahta tasta perheesta, kaikki on niin rentoja ja mukavia ja ottaa kaikki huumorimielella. Tosin varmasti joku kypsymisraja jokaisessa perheessa on, ja luulisin etta jos olisin viela kuukauden tai kaksi pidempaa taalla niin haluaisin jo vaihtoa.

Kevat on tullut ja sen mukana mita muut kuin kirsikankukat. Matkustajille vinkkina kirsikankukkien kukkimisesta, etta huhtikuussa on Tokion alue kukassa ja Hokkaidon alue toukokuussa. Sapporon kukat kukkii Golden Weekin aikana (toukokuun ensimmainen viikko), mutta Shiraoi kun sijaitsee meren lahella ja taalla on hieman kylmempaa, niin vasta nyt talla viikolla on kukkimiset alkaneet. Ja itseasiassa suurin kukinta alkaa pikkuhiljalleen menettaa loistoaan.

Kuvia kukista tietenkin on!
Kaytiin keskiviikkona kuvaamassa. Laitan tahan samaan myos kuvia International Festivaaleissa olevasta "Suomi-poydastani" (tapahtuma oli viime lauantaina), jossa jaeskelin kaikki sellaset tilperhoot loppuun, jota en halunnut enaa pitaa (Suomi-pinsseja, ylivieska-esitteita ja kynia ja lisaksi oli suomalaisia makeisia, jotka olivat rotarit tilanneet sinne).
Sunnuntaina oli sitten Rotarien tervetuliaisjuhlat uudelle australialaiselle vaihtarille, joka tuli maanjaristyksen jalkeen lahteneiden tilalle. Tosi hauskat juhlat oli, ja naurettiin ihan kamalasti, kun eras hupsu japanilainen ensivuonna Kanadaan lahteva vaihtari, oli tehnyt hienon englannin kielisen puheen:

Hello! Yesterday I went to the International Festival. It was my first time. But it was not so fun.
However, there was one good thing. Guess what it was? Answer: I met a pretty lady. So, I asked her phone number. AND GOT IT. We have a date in next week!

Ja kaikkihan oli puhdasta totta. :D Onneksi japanilaisilla riittaa huumorintajua ja naurua riitti! Kaiken lisaksi tuo kaikki oli ihan totta, kyseinen henkilo on muutenkin tosi hassu tyyppi. :D
Sunnuntai iltana mentiin sitten karaokeen ja laulettiin kello kahdeksaan asti. Sitten piti ottaa tuhannet ihme metrot ja paastiin rautatieasemalle ja mulla viela odotti tunnin junamatka. On se rankkaa!

Aika janna kun mun englannin kieli on unohtunut aikalailla. En kayta sita enaa niin paljoa puhuessa, joten kun pitaa kayttaa, sanat vaan yksinkertaisesti unohtuu. Keskiviikkona mietin, mika on expensive, mietin vaan japaniksi 高い英語でなんだっけー!! (takai eigode nandakkee)
Tosin ymmarran englantia elokuvia katsellessa paremmin kuin ennen. Suomen kieltakin olen puhunut, ja tekstaan lahes jokapaiva suomeksi, mutta yks probleema on etta puhuessa on aika tonkkoilevaa..

Tassapa niita kuvia!

Sopo maisemakuva tuli napsittua

Shiraoin lippu :) Sopo tuo tunnuskuva.

Suomipoyta



tytto joka on lihonut reilusti <3

3 kommenttia:

ienni kirjoitti...

Aaah päivitystä! Tuli tosta viimesen kuvan kuvatekstistä mieleen (joka on kyllä ihan väärässä), että mitä sää tällee normisti syöt siellä? Me aina syötiin vaan 3 kertaa päivässä tooosi kevyesti, ni tuntu ennemminki sille, että kilot ois lähteny ku että niitä ois tullu lissää :~D
Anygays, ihania nuo kirsikkapuut D:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, kiva kun jaksat päivitellä blogiasi! Tätä on niin kiva lukea. :> Tiedän, että tätä on varmasti kysytty täällä aiemminkin, mutta kauanko olit opiskellut japania ennen kun menit vaihtoon??

Itse olen pidemmän aikaa haaveillut Japaniin vaihtoon lähdöstä, mutten osaa kieltä juuri yhtään (paitsi ihan vähän, mitä olen itse opiskeellut)... pitäisikö minun mennä jonnekin kansalaisopistolle kurssille vai missäköhän voisin opiskella japania? Menisin vaihtoon mahdollisesti ensi-vuoden syksynä... Kai tässä vielä ehtii, vaikka olenkin aika huono kielissä? Apua. :D

Ainiin, toinen kysymys. Mitä kautta vaihtoon kannattaisi pyrkiä? Siis mahdollisimman edullisesti ja luotettavasti tietenkin. :) Jos lähtee vaihtoon, tarkoittaako se sitä, että kotiisi tulee vaihto-oppilas ulkomailta..? Sori jos on tälläisiä tyhmiä kysymyksiä, muttakun kukaan ei osaa vastata. :D (sori tää kauhea kysymys-pommitus..)

Kiva, jos jaksat vastata. :)

Anonyymi kirjoitti...

Vastailenpas anonyymina kun en jaksa kirjautua sisaan heheh.

Jenni Aluksi ruoka tuntui tosi kevyelta, ja varsinkin illalla tuntui etta on nalka. Sen takia opettelin illalla syomaan hieman enemman ja nain. Veikkaan kuitenkin etta mun hurjat kilot, jotka suurimmaksi osaksi on tullut ensimmaisten kuukausien aikana, on paaosin riisista ja karkeista. Karkkeja ei voi vaan valttaa samanlailla kuin Suomesta, hostaitit tuo jokapaikasta ja paasaa.... :D
En oo kovin pahoilla mielin vaikka kiloja onkin tullu, en miltaan jumalattomalta plosolta nayta mutta en oo enaa yhta laihakaan. Laihutuksen oon paattany alottaa vasta Suomessa, taalla kun se nayttaa mahdottomalta kun tuliaisia tulee joka paikasta....

anonyymi
Opiskelin ennen vaihtoa vuoden opettajan kanssa, mutta todellisuudessa opin heikosti hiraganat ja pienen osan katakanoista. Hiraganoihin ja katakanoihin ja kanjeihin kannataa tutustua aika hyvin. Ja ei haittaa yhtaan vaikka on huono kielissa, niinpa minankin olen! Englanti ja ruotsi on aina ollut 7 tasolla, ja sen 7n saamiseksi oon kylla oikeesti opiskellukkin... :)

Mita tulee tuohon jarjestoihin, halvemmiksi tulee Rotarien kautta, minka kautta itsekkin lahdin. Kustannuiksesi Japaniin tuli ehka hieman yli 2000 euroa, ja nyt viela pitaa ostaa lentolippu Nagoyaan joka karttaa enemman. Mutta Rotareilla ei tartte maksaa mitaan muita kun lentoliput, rotaritakit yms, eli kustannuksia tulee reilusti vahemman. Tosin, jos mielit syksylla vaihtoon, voin sanoa hieman suoraan etta juna on jo mennyt. Haku suoritetaan syksylla, eli syksylla vain papereita menemaan.

Muitakin jarjestoja on, mm. AFS ja Lions Club ja vaikka mita muita, mutta en osaa sanoa niista mitaan, joten suosittelen tuota omaa Rotarien kautta menoa. Ja jos haluat enemman vinkkeja Rotarien kautta menosta, lueppa blogini aivan alusta asti. :)


Kiitos kommenteista! Piristavat mukavasti ankeaan sadepaivaan...! :)