tiistai 19. huhtikuuta 2011

Taas pikapostaus, vastailen vaan kommentteihin :)

Heippa! En nyt jaksa kysymyksia laittaa kun ei oo mista kopioida ja en jaksa avata uutta valilehtea, niin vastaan talleen ulkomuistista tadaaa.

Joona kysyi, pitiko kun kouluun tulin niin esitella itseni. No kylla. Mulla oli koko koulu kutsuttu juhlasaliin, jossa esittelin itseni lyhyesti miten osasin. Nuita pikkuesittelyja aina nain aluksi tulee todella paljon, yhden viikon aikana taisin esitella samanlailla itseni miltei joka paiva. :) Luokan edessa ei tarvitsenut esitella mutta opettajat kylla aluksi puhuivat missa Suomi on ja missa pain asun jne.
Ei kannata pelata japanilaisia luokkia, japanilaiset on suhteessa suomalaisiin paljon enemman oma-aloitteisimpia, luontevampia ja iloisempia! Ei minua paljoa ujostuttanut kun pidin puhetta. :) Eika ujostuta vielakaan. Ainut harmi on etta pitaa paperriin kirjoittaa jutut ylos kun en hallitse japania niin hyvin, mieluiten ja luonnollisimmin puhun improvisoiden. Paperi vaan pahentaa. Kannattaa muuten muidenkin, joilla on ongelmia puheiden kanssa etta onko ongelma siina, etta joutuu puhumaan paperista. :) Mulla oli heti kun paperin otti pois alta niin selkeempaa ja luonnollisempaa!

Mutta viela tuosta melusta luokassa. Kommenteista hurjisteltiin etta mun koulussa ollaan ihan kauheen melusia. Ja kylla, niin onkin. Mutta muistakaa etta oppilaita on luokassa n. 40 oppilasta, kaikki tai ainakin suurinosa on heikoin arvosanoin parjanyt koko koulun kaynnin ajan. Yleensa Suomessakin suurin melu niilla, joilla on ongelmia opiskelussa. Siis kaikillahan on, mutta isompia. Toki hiljaisia tuntejakin on, kun oppilasmaara on joillain tunneilla 10 tai pahimmat oppilaat on pois luokasta. Painoitan kuitenkin, etta mita parempiin ja kalliimpiin kouluihin mennaan, sita tiukemmat saannot ja hiljaisuus vallitsee luokassa! Tosin, vaihtarilla ei kovin paljon mahdollisuuksia ole, ja yleensa se on se valtion koulu, jonne menee huonoimmat opiskelijat.

Mutta! Tanaan ja talla viikolla oon tosi kiireinen joten JYANE, nahdaan!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huomenna on tasan 8 kuukautta lähdöstäsi! Ja Kalle täyttää 1 vuotta. On se hurjaa :D

t. Äiti

Joona kirjoitti...

Kiitos kun vastasit tohon mun kysymykseen! :) On varmaan todella ihmeellistä palata sitten takaisin Suomeen niin pitkän pitkän ajan jälkeen!