maanantai 18. huhtikuuta 2011

kevat!

Hei! Taa on tallanen lyhyt pikkunen katsaus, en jaksa kovin pitkaa kirjottaa, vaikka olis pari hienooaaa kuvaa jonka sain otettua, mtta saastan myohemmaksi.

Koulupostauksesta kysyttiin asioita, mita en ees oo huomannu enaa taalla Japanissa eroina Suomen lukioihin.

Onko koulussa liitutaulun lisaksi myos tussitauluja ja dokumettikameroita?
Ei oikeastaan. Liitutaulu on perus. Piirtoheitinta en ole koskaan nahnyt japanilaisissa kouluissa, mutta jotkut kayttaa myos (huom, hyvin harvat) powerpointtia ja tykkia opetuksessa, mutta se pitaa tuoda jostain erilisessa luokassa. Myos tietokoneluokka loytyy, mutta siella kaydaan enemmankin vapaa-aikana kuin opiskelutarkoituksissa. Sen lisaksi on ns. auditorioluokka, jossa on hyva mahdollisuudet katsoa videota yms. Siella kaydaan aika usein, mutta todella harvoin. Opetus on aika suppeaa minusta, ja mulla on kokoajan joko uusia tai Suomen kouluista varastettuja ideoita opetukseen, mutta kun en (ainakaan viela) opettaja ole...

Saatteko valita istumapaikat?
Ei. Istumajarjestys on jokaisessa luokassa, ja opettaja on yleensa paattanyt ne alusta asti. Ainut, jos kaydaan katsomassa videota, jotkin opettajat antavat istua missa sattuun, mutta useimmat ei.

Pitaako tunneilla olla hiljaa?
Pitaisi, muttei olla. Yleisesti opettajat luovuttavat liian helpolla luokan pitamaan kurissa tai ei osaa oikealla tavalla pitaa. Jotkin opettajat on huomanneet selvasti miten luokan saa kuriin - joko muistiinpanoja hirveana tai hauskat jutut! Mutta kaytos on kuin pahimmassa ylaasteen luokassa Suomessa. Haluttais niin kovasti laittaa jarjestykseen kaikki.

Kiitos kysymyksista, Jenni! Otan vastaan kysymyksia ihan kommenttien kautta ja ellen postaukseen niita pista, todennakoisesti naette kommenttinne alapuolella vastauksen.

Tanaan oli maanantai, ja sen tunsi. Oli tosi huono tuuri. Parhaimmat housut meni riekaleiksi pyorailtyani. sattu vain olemaan terava kulma vaarassa paikassa... Nyt vaan ensikuuta odottelemaan, en kehtaa rahaakaan aidilta enaa pyytaa, niin paljon oon jo pyytanyt :)

2 kommenttia:

Joona kirjoitti...

Kiitos näistä mahtavista koulupostauksista! Ja voi ei XD! Tunneilla on pahimman luokan melu sitten? :D Oon just kauan haaveillu et meen vaihtariks Japanii ja ens vuonna aion hakee, mut inhoon just kauheeta meluu XD Ja kun sä tulit tonne kouluun, niin pitikö sun esitellä ittes luokan eessä ja oliko kaikki sillee ihan innoissaan ku vaihtari tuli?

ienni kirjoitti...

Hei kiitos vastauksista! 8D oon yllättyny tosta, että tunneilla ei olla hiljaa XD