tiistai 15. kesäkuuta 2010

Sadepäivän ilo

Ilma on täällä Oulussa mennyt kurjaan suuntaan, tosin koko Suomi on ollut nyt kylmemmällä rintamalla. Aloin tässä juuri miettiä, mitä mahdollisia hankaluuksia matkalleni saattaa tulla. Ensimmäinenhän on ihan selvä: lento, lento, lento.
Ihan hyvähän se on etukäteen miettiä, miten valmistautua lennolle. Itseasiassa ostettiin eilen matkalaukku (miinus palkastani eheh) joka on mukavan iso ja aika halpakin (n. 50euroa). Toisaalta tämän jälkeen ei tarvitse mitään matkalaukkuja ostella sillä kaikki menee tuohon läskiin laukkuuni. Laukulle ostettiin myös nimilappu ja kaksi hassua vyötä, jotka auttavat sekä tunnistamaan laukun että tuomaan laukulle espanjalaiset värit (jep the point!!)!





Lisäksi mietiskelin että mitä kaikkea minä minun pitkälle ja piinavalle lentomatkalle tekemiseksi keksisin. Listaan nyt tähän joitain, jota tulee mieleen:

~ Tietääkseni yhden kynän saa lentokoneeseen tuoda, jos ei muuten niin lentoasemalta ostetaan kallis muumikynä!
~ Sudokuja 
~ Paperia piirtämistä varten ja yleiseen koomailuun
~ Pari hassua muotilehteä mukaan
~ Pari kirjaakin voisi ottaa mukaan


Eli toisin sanoen mielikuvituksenihan laukkaa kuin mikäkin musta hevonen ja pah. Aika klisee lista. :D Jos hyviä ehdotuksia ajanvietteelle lentokoneeseen on omasta kokemuksesta tai muuten vain päästä tempaistuja juttuja, laittakaa kommenttia tulemaan. Minähän lennän todennäköisesti aluksi yli puoli päivää Japaniin ja sitten vielä Hokkaidoon erikseen luulisi olevan tunnin lento.. Itse lentopäiväähän en tiedä, ja kun tiedän, ilmoitan siitä heti. :) Yksi kysymys on askarruttanut jo pitkään:


Saako lentokoneeseen ottaa kameraa ja tai mp3-soitinta mukaan?

Yritin joskus googlettaa tuota samaa kysymystä, mutta en vieläkään oikein saanut selvyyttä asiasta. Voisi kameran kanssa lentokoneessa olla ihan hauskaakin, kuvata Kiinan muureja ym ym mitä muuta hauskaa lentokoneesta Aasian yli voisi nähdä ja näyttää kuvia teille toki. :--D Eri asia saanko minä mitän kuvan näköistä kamerallani aikaan, kuten taas tästä laadusta näkee mitä postaan teille... Eihän tuon kameran kanssa leikkiminen ole kuin sokkona normaali kameran kanssa ottamista ja n. 1 kuva 100-200 kuvasta on julkaisu kelpoisia. :--D Ja ah kun tuon kameran logiikka voittaa minun logiikkani joskus välillä. No, tällä mennään eteenpäin. :) Vanha ja kärsinythän se toki on ja ottaa kyllä hyviä kuvia kunhan ottaa aluksi ne 100 epäonnistunutta kuvaa.

20 kommenttia:

Rosita kirjoitti...

Joo, sekä mp3:sen että kameran saa ottaa lentokoneeseen :D tiiän kaiken näihin liittyvän kiitos paparazzi-iskäni joka hilluu koneessa ain videokamera ojossa..
Ja mulla ainaki on ollu ain koko penaalillinen kynii mukana et ei tarvi tyytyy yhteen ;D

Jasmin kirjoitti...

Mun käsittääkseen mp3:n kuunteleminen on kielletty/se ei oo mahdollista lentokoneessa. Ainakaa Finnairin ja Blue1:nin lennoil ei oo sallittua käyttää, et sielt koneest pitää ostaa kuulokkeet mitkä maksaa jonku pari euroo ja sit niitten kautta saa kuunnella sen koneen omii radiokanavii. En tiiä riippuuko ihan lentoyhtiöst vai eiks ne soittimet sitvaan toimi(tai sit ne häiritsee jotain lentokonetotsydeemei), kannattaa ehkä kysästä joltaa sit viimeistää vaikka konees et saaks sitä kuunnella.
Nomut kameraa saa ainaki käyttää kunhan sulkee sen nousun ja lennon ajaks :D

Sonja kirjoitti...

mä oon ainakin kuunnellu mp3:sta finnairin lennolla, että kyl mun kokemuksen mukaan ainakin saa kuunnella! mut siinä on vaan se, et lennon ja laskun ajaks pitää pistää pois? en oo tosta kyllä ihan varma!

21O6 kirjoitti...

ite ainakin japaniin mennes kuuntelin ipodista musaa sekä otin kuvii lentokoneen ikkunan läpi, eikä kukaan valittanut vaikka siinä lentoemäntiä ravas ohi 8)
mut nousun ja laskun aikana ei saa vissiin käyttää !
ja noihin ajanviettotapoihi lentsikas, isommis koneis löytyy iha uusia leffoja, ja niit kattoes vierähtää helpost monta tuntii :>

Eveliina N kirjoitti...

Juu varmaan niitä sitten saa käyttää. Tää justiinsa et osa porukasta sanoo että ei saa käyttää ja osa sanoo et saa. Oon kyll nähny et monet on käyttäny ku mentiin Espanjaan, eli varmaan saa.

Ja leffoista puheen ollen joo, aion varmasti kytätä niitä, viimeks ku katottiin nii mentiin Tukholmasta Espanjaan 3 tunnin lento, ja siellä näky _espanjan_kielinen_ leffa, joten kahtelut ei paljon auttanu. Ja tosiaan, toki varmaan kysyn lentoemänniltä luvan et saako käyttää ym ym, ja jos ne vaatii ne omat kuulokkeensa ostavan nii kai mää ostan sitten ku on kuitenki jonkin verran käteistä taskussa tuhlattavaksi mun tuurilla. ;o

Sitä kysyisin vielä et oonko mä joku tyhmä ku en kässää, mutta jos sitten ostaa käteisellä nii kelpaako jenit ja eurot vai pitääkö olla jommat kummat vai miten, ku aattelin suomessa vaihtaa taskurahaksi jenejä JOS sitten käyki nii että mä töppään Tokiossa ja en pääsekkää Hokkaidoon asti. ;o

Ja googlettaahan oisin voinu mut mut, tykkään ku sähköpostiin tulee uusista kommenteista juttui. ;>

Juuna kirjoitti...

AHAHHAHHHAHAH
Nauran näille kaikille finnairin säännöille.
Tokihan siel lukee et "älä käytä elektronisia laitteita"
PYHPAH sanon minä : D!
Kännykkä aina päällä (Lentotila tosin.) (paitsi kerran ku lensin jonnekki lappii unohtu päälle.)
Ja sitte ööm. Kannattaa ottaa mp3 ja kamera on kiva ku voi ottaa lagaus kuvii.
Mul on usein läppäri.
Japanin lennol kyl pitää nukkuu eli siihe mul meni aika melkee kaikki. katoin siint vaa siint lentopenkkien niskanojissa on näytöt ni niist katoin pari lefffaa.
Joo : D Otat rennosti ja nukut (penkillä odottaa tyyny&peitto ainaki finnairilla.)
Ja sitte jos tykkäät piirtää ni kynii saa ottaa vaik koko penaalin. mul ainaki aina.

Eveliina N kirjoitti...

Juu toki pitää nukkua et saa rytmit mahd. paikolleen ym. :--D vaikka harjottaa väkisin nukkumista jos sattuu lento aamuksi ja et ollaan sit perillä illalla joka on japanissa sit parhainta vilinäaikaa... ja muutenki, en kestä olla nukkumatta hyvin niin yritän varautua sitten rytminvaihteluun...

En kyll uskaltais alkaa punkkaroimaan ämppäreillä ilman lupaa, pelottaa et kone tippuu. >__< mut joo, kysyn asiaa sit lentsikkaemoilta, jospa ne tietäis. ;>

Maija kirjoitti...

Moikka!

Olit tuolla ensimmäisessä Hokkaido-postauksessa kirjoitellut näin: "Toisaalta, tämä maisema näyttää todella trooppiselta, kesät ovat varmaan suomalaisten kesien luokkaa !". Voin kertoa, että kesät eivät ole suomen luokkaa...vaan LÄKÄHDYTTÄVÄN KUUMIA:D ja kosteita! ja kyllä, sellaista on myös pohjoisessa, tai ainakin Kitamissa oli vuonna 2007 (eli sata vuotta sitten,hyi oon vanha:D). Hokkaido on ihana paikka, ja aion stalkata blogias nostalgian vuoks sit tulevaisuudessakin. Nii siis ite olin lukiossa sellasessa lyhyemmässä home stay ohjelmassa, isäntäperheet Kitamissa ja Sapporossa:)

Eveliina N kirjoitti...

Maija: Moi! Vitsit kiva ku saan tälläsen Hokkaido-asiantuntijan lukemistooni! Voit tosiaan parantaa mun käsityksiä Hokkaidosta, mulla on aika peruskliseiset ne käsitykset. Toisaalta on huojentunu olo ku kesät on KUUMIA mut toisaalta ahistaa. :D kuolen yli 30 asteessa, mikään ei kelpaa koskaan! XD

ofelia kirjoitti...

Mistä sä ostit ton sun matkalaukun? Tiedätkö kuinka monta litraa siihen mahtuu? Koska toi näyttää aika isolta ja oli kuitenkin aika halpa, koska monet matkalaukut maksaa yli 100€. Tollanen kelpais mullekin. : )

Kyllä saa ottaa kameran ja mp3-soittimen koneeseen. Kännykkähän ei saa olla päällä (isä kyllä kerran soitti mulle lentokoneesta, hups : D), mutta ei se mp3-soitin häiritse lentokonetta mitenkään.

Eveliina N kirjoitti...

Joo, matkalaukku on aika iso, musta se on sellasen perus isoimman matkalaukun näkönen mitä voi olla, tarkkaa tilavuutta en tiedä.

Ostin matkalaukun Oulun Puuilosta. Monet matkalaukut on todellakin sen 100 euron luokkaa, mutta olen myös monessa kaupassa nähnyt 80 euron hintaisia. Tuo on halvin kuulemani, mutta en tiedä sitten vielä halvemmista. Tuntuu aika isoltakin, mitä mallasin ja katselin sisälle, hyvältä vaikuttaa. :--)

Kannattaa käydä katsomassa jos tiedät kyseisen paikan ja kysyä vaikka myyjiltä. Mulla meni suhteiden kautta tää ostaminen kun sattuu olemaan sukulaisia henkilökunnassa. :)

ienni kirjoitti...

Hei!
Aivan ihania nämä postauksesi ja mietteesi. Toivottavasti tulee loistava trippi! Pakko lukea kyllä tästä etiäkkipäin 8)
Minäkin kyselisin tosta matkalaukusta; oletko mitannut paljonko se painaa tyhjiltään?8D

Eveliina N kirjoitti...

En ole punninnut laukkua. Itse asiassa nyt tuli tieto että laukku kannattaisi vaihtaa, sillä kuulema joillain asiakkailla on mennyt laukku säpäleiksi. Mutta itse ajattelin kääntyä citymarketin puoleen sitten, aktsoin että isot halvimmat olivat 80euron tai halvemman luokkaa...

Pitää vielä katsoa tuota, eihän se kiva olis että rikkinäisenä tulis laukku takaisin. :/ Mut ilmottelempa sitten lähempänä!

Unknown kirjoitti...

Helloo~
Tässä olen muutamisen vuotta ajatellu kokeil jos pääsisin Japanii vaihtariks ja vast äske tajusin et voisin seurata jotakuta joka o tän lukukaude sie vaihtaris!(aikasemmi vaa vanhoi blogei *tyhmä* XD) No tän blogi linkki sattu tulee etee :D
Nii joo. aijon lukea tätä blogias loppuun asti jaaaa.. jos ei haittaa voi tul pari kysymyst välil..(?) 8))

Eveliina N kirjoitti...

Kysymykset ja kommentit on aina sallittu. :--) Ja tervetuloa lukijoihin, Minääh. :DD

Itseasiassa kaikki kysymykset ilahduttavat minua, joten kysykää pois vain!

Niina kirjoitti...

Täältähän löyty tuttuja:D
Meidän koko lukio on ilmeisesti vaihdossa ens vuoden:D

Eveliina N kirjoitti...

Ai säki oot täällä! :D Vitsit en ees tienny et meet vaihtoo, ku et mee rotareiden kautta... Neljähä meidän koulus on sit lähössä vai?

Niina kirjoitti...

No ainakin sinä, minä, Ossi, Juuhan ja kakkoselta Iiro, eli vähintään viis:D

Eveliina N kirjoitti...

Sitä en tienny et Johan lähtee kans! Mut siis sittenhän meitä on 6. Johan, minä, sinä, Iiro, tää Minna kakkoselta ja Ossi. :--) Ossiha tosin meni vaa kesävaihtoon.

Mut tosi kiva kuulla, on vissii rehtori ihmeissään ku haluaa kaikki nii tohkeissaan lähteä Haapaveeltä vaihtoon. ;>

Anonyymi kirjoitti...

heipoi,
jos lennät finnairilla, niin ainakin amerikkaan päin lentävässä koneessa oli jokaisella matkustajalla oma viihdekeskus. siis ihan muillakin kuin bisnes-luokan asiakkailla.
eli saat sellasen tv-ruudun etees ja sillä voit kattoo tv-sarjoja ja elokuvia tai pelata pelejä :D ja ainaki tässä koneessa jokaiselle matkustajalle oli annettu valmiiksi penkeille nappikuulokkeet, joilla pysty kuunnella sitte lentokoneen omia radiokanavia. eli ku tuolta ylempää luin, niin ei ole maksullisia.
ja koneessa saa mielestäni käyttää läppäriä ja kuunnella musiikkia omalta mp3:lta, mutta nousun ja laskun ajan niiden täytyy olla sammutettuja.