sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Lahti 24.4.

Nytpä ollaan sitten Lahden koulutuskin koettu ! Kuvittelin sitä todella tylsäksi luennoksi, jossa vain puhutaan ja puhutaan ja puhutaan tylsistä asioista. Loppujen lopuksi asiat olivat ihan mielenkiintoisia, jotkut todella mielenkiintoisia, ja en voi tietenkään kuin sanoa, että kirjeenvaihtajan tunti oli mukavin !

Siinä puolen yhdeksän maissa lähdettiin sitten lähistöllä olevasta hotellista (en muista nimeä) etsimään Lahden yhteiskoulua. Koulu löytyikin yllättävän pian, ja pääsin hohhoijaa, varttia vaille olemaan jo paikalla. Kävin sitten saman tien ilmoittamassa itseni ja ostamassa säkillisen pinssejä ja kävin vielä hakemassa paitatilaukseni. Jossain vaiheessa tuttuja kasvoja alkoi ilmestyä koulutukseen ja lähdettiin sitten aamupalalle. (hotelliaamupalan jälkeen ei kyllä nälättänyt..)
Ensimmäiset luennot alkoikin siinä juhlasalissa ja kesti parisen tuntia, jonka jälkeen minulla oli kirjeenvaihtajan tunti.

Tunnilla sain nähdä että keitä lähtee Japaniin kanssani ja ketkä menevät minnekin. Mielenkiintoista oli, että eräs tyttö meni Intiaan, Mumbaihin, ja itsekin olisin voinut ehkä hyvin mielelläni sinne mennä ! Oikeastaan mikä tahansa maa kiinnostaa minua niin hirveänä että mutristelin huuliani hieman kateellisena, kun kuulin kuinka jännää on USAssa, taikka Australiassa, taikka Brasiliassa taikka Mexicossa. :D Toisaalta olen hyvin tyytyväinen, että pääsin Japaniin, lapsuuteni haavemaailmaan.

Kirjeenvaihtajan tunnilla selvisi, että paperini olivat menneet Hokkaidoon, joten tulen varmaan kertomaan sitten siitä maasta, ellen sitten puolihalvaannu ennen matkan lähtöä ja jää kotiin! :D No ei vaitiskaan, tietenkin toivon että ei tulisi esteitä. Päivämäärästäkin sain sen verran selville, että joo, elokuussa lähdetään yleensä, mutta että lähdetäänkö elokuun lopussa, sekin voi olla ihan mahdollista. Minulle passaa pitempi kesäloma, ei siinä mitään !

Jossain välissä täytettiin myös lentolippuvarauksia alustavasti ja soviteltiin takkeja. Minusta rotaryn klubitakit olivat ihan näpsäkän näköiset. Niitähän odotellaan todennäköisesti sitten kesäkuussa postiennakolla.

Sitten se vielä että Japaniin viisumi todennäköisesti pitää hakea Helsingistä, kun se on saatu. Kivat, sanon minä, huvin vuoksihan minä Helsinkiin menen ! No, voihan se olla ihan mukavaa toukokuisena päivänä käydä shoppailemassa (ei kyllä minun rahan tulolla...). :D

Kuvia TULEE heti kun löydän pattereiden laturin, tuo kamera ei suostu laittamaan itseään koneelle ilman virtaa. :(

2 kommenttia:

Jenny kirjoitti...

Ihanaa, että valmennus meni hyvin ! :) Mulla on vielä kaks viikkoa omaan valmennukseen ja odottelen innolla kanssa vähän tietoja omista lähtöpäivistä jne.

Eveliina N kirjoitti...

Joo, kiitoksia. :--)

Kiva kuulla miten eri järjestöt pitää valmennuksia ym, mut varmaan kaikilla on tuo yks valmennus ainakin. :D

Rotarillaha tuo oli yks ainut pakollinen koulutus, toki piirikohtanen koulutuski (Pohjois-Suomi esim) oli mut ite en ollu siellä. :)

Ja tsemppiä sullekki reissuun Jenny ! :--D