keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Lahteen 1..2..3... 17 päivän päästä!

Eli menen sitten Lahden IB:lle (vuosivaihto) ja kesävaihtoon meneville tarkoitettuun koulutukseen.

Sain tuossa viimeviikon maanantaina kutsun Lahteen, ja samalla oli tietoa siitä klubitakista. Eli Rotareiden kautta jos lähette, niin saatte sitten varautua sellaseenkin rotariklubi takkiin! :3 Muistaakseni kyllä minulle mainittiin jo haastatteluissa takista, joten en oo ihan tietämätön!

Klubitakista, pinsseistä ja kustannuksista

Eli siis, rotaritakkihan on pakko ostaa, ja tänä vuonna se on ainakin sen 180e. En tiedä yhtään, vaihteleeko hinta vuosittain. Lisäksi Rotarilta vois sitten (ja ne tietenkin suosittelevat) ostaa samaan pakettiin Suomi- pinssejä, joita voi vaihtaa sitten toisten muumaalaisten vaihtareiden kanssa ym.. Ne pinssit maksaa 35kpl/50e, eli pikasesti laskettuna 1.42... euroa kappale. Eli ihan siedettävä hinta. Olen ymmärtänyt että pitää kuitenkin ostaa vain se 35 kpltta, että ei voi vähempää ostaa. Toki, jos jollakin on pinssikone / saa lainaan, kannattaa tehdä itse, jos kustannukset sanoo että tulee vähemmän kuin 50 euroa 35 kappaleelta. Kannattaa laskeskella sen verran, että tietää sitten että jos kuitenkin menee sen rajan yli kustannukset, niin kannattaa ostaa vaan suosiolla. :D

Itse varmaan ostan rotaryltä tai tilaan jostain netistä (laiska).

Kustannukset yhteensä ovat takki + pinssit = 230 euroa, joka oli minulla muutenkin tiedossa että sen verran pitää maksaa..

Luin myös eräästä blogista, missä oli rotarien kautta lähdetty Saksan maalle vaihtoon, että muiden vaihtareiden kanssa voi vaihtaa käyntikortteja?!

Käyntikorteista en kyllä ole muuten kuullut mitään!

Jälkikirjoitus (8.4.) :

Unohdin mainita, ettei Lahdenkaan reissu ole mikään ilmainen lysti. Koulutusmaksu on 15 euroa/ henkilö ja samassa paikassa maksetaan tilauspaidatkin, joista kerroin. Lahteen pitää ottaa käteistä mukaan ja sen täytyy olla tasaraha. Kaikille vaihtareille tuli kyllä ilmoitus kustannuksista, mutta pelottelenpa jo valmiiksi tulevia sellaisia !

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi taas Eve. :D
Oon kattellu ite täs kans näitä vaihtari järjestöjä ja päädyin kans rotareihin.:)
Pitänee kai sit tänä syksynä hakee sinne. ;D
Oon miettiny et onks siin iha pakko olla ne 3 maata ku ite haluisin päästä nimenomaan Japaniin......??? mut jos pitää olla enemmän ni ehk sit Etelä-Korea ois toinen....

ja muuten toi slideshow on musta kiva tapa näyttää kuvia. :D

-Chuto

Eveliina N kirjoitti...

Chuto kiitos viestistä!

Joo, kolme vaihtoehtoa on pakko ottaa, sillä sitähän ei varmuudella voi luvata minne pääsee.. Muistaakseni mitä katoin Aasian kohalla niin oli: Intia, Thaimaa, Taiwan, Etelä-Korea ja Japani.

Jos Japani painoitteista Aasian matkaa etsit niin kannattaa valita varmaan kolme viimeisintä ! Mutta kannattaa harkita myös USAta tai jotain muuta maata joka voisi parantaa mahdollista kielitaitoa. :)

Rotareiden kautta jos menet niin kipin kapin syksyllä sitten hyvissä ajoin paikalliselta klubilta ottamaan yhteyttä tai naapuri kunnan klubeihin! (Luulisin että monessa suht suuressa kunnassa on klubi, mutta pikkukylät erikseen. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta Eve. :)

Olinki vähä jo suunnitellu et jos kerran on pakko valita kolme maata ni ottaisin 1 JAPANI 2 etelä-korea 3 taiwan.

Usa:han en oo ite ihan heti lähössa, koska haluan oppia iha uuden kielen ja kulttuurin. :D

Siinähän ku hakee ni pitää kirjottaa se vapaa mutoinen A4 hakemus... lähetetäänkö se hakemus sitte pakalliseen klubiin ja ne pyytää sit haastatteluun... vai...? ^^;
mua tahtoo jännittää jo nyt se haastattelu et mitenköhän selviin siitä, jännittämään kun kova olen. :D
No mut onneks siihe on vielä pitkä aika... vielä... xD

-Chuto

Eveliina N kirjoitti...

Joo ymmärsit oikein, eli vapaamuotoista hakemusta laittamaan sille rotarille (jos muuten koulussa on yhtään nääitä rotarityyppejä, kuten meidän koulussa on niin kannattaa kysyä siltä) ja se sitten vastaa että onko mahollisuuksia päästä jne. :--D

Muaki jännitti haastattelussa kauheena ja vaikka lopuski ei jännittänykkää nii olin kuitenkin ku "tikku perseessä". Mutta yleensä ne on mukavia ihmisiä ja ei kannata jännittää kauheena, varautua vaa siihen englannin kielen käyttöön!